alternativni-tekst

KAMEN U BUBREGU

KAKO NASTAJE KAMEN U BUBREGU?

Kamen u bubregu, mokraćnim kanalima i mokraćnoj bešici jedan je od najčešćih uroloških problema koji pogađa oko 14% naše populacije, pri čemu muškarci oboljevaju tri puta više od žena. Veličina kamena može da varira od nekoliko milimetara do veličine kamena koji ispunjava čitav bubreg. Takođe, i sastav kamena može biti rezličit (oksalatni, fosfatni, uratni i cistinski).

Uzroci nastajanja kamena u bubregu mogu biti raznovrsni:

Kamen veličine do 5mm naziva se pesak i obično se izbacuje spontano, međutim, ako se pesak ne izbaci iz organizma on prerasta u kamen. Kamen veličine 9-10mm ne može da prođe kroz uretru. Takav kamen blokira prolaz urina i izaziva bol.

PREVENCIJA STVARANJA KAMENA

U 60% slučajeva kamen u bubregu, bešici ili uretri će se ponovo javiti ukoliko to ne preveniramo. Kao opšte mere za sprečavanje nastanka kamena preporučuje se sledeće:

Postoji mnogo vrsta čajeva i narodnih lekova za otapanje ili izbacivanje kamena i peska iz urinarnog sistema, ali mi smo Vam pripremili jednu proverenu i vrlo efikasnu biljnu mešavinu koja će Vam pomoći kako sa kamenjem tako i sa infekcijama urinarnog trakta, jer znamo da su one usko povezane. Osobe koje imaju kamen ili pesak u bubregu sklonije su nastajanju infekcija i obrnuto, usled infekcija dolazi do oštećenja tkiva bubrega što za posledicu ima nastajanje peska i kamena.

UROTISANe je čaj koji pozitivno deluje na funkcionisanje bubrega i bešike, pospešuje izlučivanje tečnosti iz organizma i na taj način čisti organizam od štetnih materija. UROTISANe deluje antiseptički (uništava razne vrste klica) i pomaže u otapanju i izbacivanju manjih kamenčića i peska iz bubrega i bešike.

Instant čaj UROTISANe

UROTISANe je čaj koji pozitivno deluje na funkcionisanje bubrega i bešike, pospešuje izlučivanje tečnosti iz organizma i na taj način čisti organizam od štetnih materija. UROTISANe deluje antiseptički i pomaže u otapanju i izbacivanju manjih kamenčića i peska iz bubrega i bešike.